Säkerhetskopiering?

Det talas mycket om det här med att ta backup på sina filer, och det med rätta. Det är ganska vanligt att det slarvas med detta. Men har man väl råkat ut för ett hårddiskhaveri så inser man hur viktigt det är att kunna återfå sina förlorade dokument. Därför: Ta backup! Har du inget backup-program (finns inbyggt i Windows) så har jag ett förslag på en gratisvariant, SyncBackFree, som jag har använt i flera år och som i mitt fall fyller sin funktion med råge…
Programmet är enkelt att använda för att ta backup på viktiga filer såsom bilder, dokument, ljud-filer, video-filer med mera. Du kan schemalägga och spara dina kopior på diverse olika medier. Du ska ju inte, av förklarliga skäl, spara säkerhetskopiorna på samma hårddisk där du har originalen. Själv använder jag en extern hårddisk till detta.
Gratisversionen kan inte ta backup på öppna filer, alltså inte spegla den partition där operativsystemet finns (vanligtvis C:). Vill man ha den möjligheten får man punga ut med en slant. Här hittar du SyncBack Free.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *